Friet & Snack

arrow-leftFriet & Snack

arrow-rightSIROCCO HR

Bakwand SIROCCO HR

De geavanceerde Sirocco van Hegro is het resultaat van research en innovatie. Met de Sirocco haalt u het nieuwste in huis op het gebied van hoogrendement techniek. Opvallend is het prachtige design van de Sirocco, vanzelfsprekend gecombineerd met de betrouwbare techniek waar Hegro om bekend staat.

 

Sirocco HR: Innovatieve alleskunner

De geavanceerde Sirocco is de nieuwe standaard op het gebied van hoogrendement friteuses. Met de Sirocco profiteert u van een zeer laag energiegebruik, een grote afbakcapaciteit en een ongekend laag vetverbruik. De naadloze afwerking, het prachtige design en de nieuwe innovaties van Hegro zorgen er voor dat deze bakwand volledig voldoet aan de eisen van de frituurprofessional.

Hoog rendement en enorme besparingen

De Sirocco is voorzien van zeer zuinige hoog rendement ketels. Waar andere aanbieders veelal ketels gebruiken met een nominale vetinhoud tot 36 liter voor een 2-mands ketel werkt de Sirocco met een nominale vetinhoud van slechts 12 liter. Hiermee bespaart u jaarlijks aanzienlijk op het gebruik van vet.

Iedere ketel is tevens voorzien van een zogenaamde KAS sensor die er voor zorgt dat overtollige energie wordt gesignaleerd. De brander wordt vervolgens uitgeschakeld zonder dat het bakproces beïnvloed wordt. Op die momenten frituurt u optimaal zonder verbruik van kostbaar gas. En dat merkt u op de energienota.

Oogstrelend design

Het design van de Sirocco is oogstrelend. Het naadloze bovenblad is voorzien van een opstaande rand van maar liefst 80 mm voor hygiënisch werken. De deuren hebben verloren handgrepen en geïntegreerde ledverlichting (kies uw eigen kleur). Subliem weggewerkte ledspots dragen zorg voor een perfecte werkplekverlichting en productuitstraling. Ook kan uw (verlichte) bedrijfslogo in de achterwand worden aangebracht.

Het zorgvuldig fijngeslepen roestvaststaal is nageborsteld. Hierdoor voldoet de Sirocco aan de laatste HACCP normen en is uw bakwand eenvoudig te reinigen. Zelfs het afzuigkanaal is eenvoudig bereikbaar voor reiniging.

Sirocco Smart Controller

De Sirocco is uitgerust met de intelligente Smart Controller waarmee u uw bakwand met soft touch vingerbewegingen bedient. U programmeert zelf eenvoudig temperatuurinstellingen, voorbak- en afbaktimers, nalooptijd, servicenummers, verlichting, afzuiging en zelfs uw persoonlijke naamsvermelding in het bedieningspaneel.

Bedien de Sirocco met uw smart phone

Een nieuwe innovatie van Hegro is de bediening van uw bakwand op afstand met uw smart phone, waar ook ter wereld. Zo kunt u bijvoorbeeld -als inbraakpreventie- de verlichting van uw oven ‘s avonds voordat u naar bed gaat pas uitschakelen. Ook kunt u de afzuiging van uw bakwand op het door u gewenste moment in- en uitschakelen. In de winterperiode scheelt dat aanzienlijk op de verwarmingskosten.

Ongekend veilig en bedrijfszeker

Standaard zijn een reeks beveiligingen aangebracht waarmee de Sirocco voldoet aan de hoogst denkbare veiligheidsnormen. Iedere unit van de Sirocco is daarnaast voorzien van een control box waarin alle regelcomponenten geplaatst zijn. Is er service benodigd, kan er binnen enkele minuten een wisselbox geplaatst worden, zodat u ongehinderd verder kunt met uw bedrijfsvoering.

Stel uw eigen Sirocco samen

De Sirocco wordt -net als de andere bakwanden van Hegro- voor u volledig op maat geproduceerd. Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden en bepalen samen met u de meest ideale configuratie. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Ook een transfersysteem (10 kg per charge) of een digitaal aangestuurd vetfiltersysteem (type Twin-Pipe) behoren tot de mogelijkheden.

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Sirocco.

Het beste van de Sirocco op een rijtje

 • ongekende besparing per jaar op energie en vetverbruik
 • taps toelopende en uitstekend geïsoleerde ketels (warm-hart friteuse) van 4 mm dik antiplakstaal voor optimale vetuitloop, voorzien van olietekortbeveiliging en brandpreventie
 • naadloos geïntegreerde componenten
 • prachtig design en zeer hoogwaardige afwerking
 • eenvoudig te bedienen met de Smart Controller
 • bedien uw bakwand op afstand met uw smart phone
 • geheel in te delen naar eigen inzicht
 • volledig rvs AISI 304, dikte 1 + 1,5 mm

arrow-rightMistral HR

Bakwand Mistral HR

De HR Mistral van Hegro staat voor hoog rendement prestaties in een ultra slanke belijning. 

Mistral: de praktische combinatie

De Mistral levert met een minimale vetinhoud en een minimum aan gasverbruik ongekende bakprestaties. Met de gebruiksvriendelijke touch-screen bedieningscomputer heeft u de oven volledig onder controle. De dubbelwandig geïsoleerde vlakke deuren geven de oven een prachtig design

Mandenlift

De beste basis voor het leveren van constante kwaliteit is werken met het Hegro mandenliftsysteem. In combinatie met de Automatic Frying Controller worden de bakinstellingen net zo individueel als uzelf. Doordat de temperatuur wordt gekoppeld aan de baktijd, ontstaat er een afbakproduct met steeds dezelfde perfectie. Door dit gecontroleerde systeem is (nieuw) personeel met een korte uitleg direct inzetbaar.

Samen te stellen tot complete maatwerk bakwand

U kunt de Mistral uitbreiden met een afzuiginrichting, compleet met frites-vergaarbak en afzetplateau. De bedieningscomputer is bij deze applicatie op ooghoogte aangebracht voor optimaal bedieningscomfort.

U kunt uw mistral verder uitbreiden tot een volwaardige bakwand. Stel uw ideale bakwand samen uit alle krachtige professionele bereidingsapparaten die behoren bij de Hegro E-line 700 kooklijn. Denk bijvoorbeeld aan een hardchromen bakplaat, frites-uitwerppan, werkplateau, visbakketels, opbergladen, dispensers etc. Led sfeerverlichting is leverbaar in diverse kleuren en complementeren uw bakwand.

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Tornado.

Het beste van de Mistral op een rijtje

 • robuuste HR friteuse in een zeer compacte uitvoering
 • ideaal voor de kleinere professionele keuken waar capaciteit wordt gevraagd
 • zeer laag gas- en vetverbruik
 • taps toelopende en uitstekend geïsoleerde ketels (warm-hart friteuse) van 4 mm dik antiplakstaal voor optimale vetuitloop, voorzien van oliegebrekbeveiliging en brandpreventie
 • volledig naadloos geïntegreerde apparatuur
 • gebruiksvriendelijk touch-screen bedieningspaneel
 • leverbaar met compacte afzuiginstallatie en uit te breiden tot volwaardige bakwand
 • de werkhoogte is naar wens aanpasbaar
 • volledig rvs AISI 304, dikte 1 + 1,5 mm

arrow-rightOPTIMA

Bakwand OPTIMA

De Optima is de sprinter van Hegro: de ideale bakwand voor de capaciteit eisende frituurprofessional. De Optima bakt zonder problemen continue minimaal 5 kg voor.

Optima: Een bakwand met uithoudingsvermogen

De Optima is de meest luxe conventionele bakwand van Hegro en is steeds bereid om topprestaties te leveren. Een kwestie van Hegro techniek: door de toegepaste Twin-Power high-low technologie levert de Optima maximale performance met een minimaal energieverbruik. De grote 44 cm ronde ketels waarin de frieten kunnen 'zwemmen' zijn uitgevoerd met rvs 4-lijn branders en vormen de krachtbron van deze bakwand.

 

Exclusief Soft-line design

De afwerking van de Optima is van zeer hoog niveau en met aandacht voor detail. De Optima is in alle facetten soft-line vormgegeven: het naadloze bovenblad heeft aan de voorzijde een ronde afwerking terwijl alle opstaande randen van ronde hoeken zijn voorzien. Hierdoor is reinigen van de Optima een fluitje van een cent.

De 3D vormgegeven deuren kunnen worden voorzien van ambiance verlichting met vaste of variabele kleurinstelling voor een opvallend effect. In het op ooghoogte aangebrachte bedieningspaneel ligt verzonken het multi-functionele Heat-Up besturingsdisplay. De royale vergaarbak, het robuuste bovenblad, de naadloos ingelaste componenten en het unieke ophangsysteem voor de snackmanden complementeren de Optima.

 

Capaciteitskeuze voor een lagere gasnota

Uniek bij de Optima is de mogelijkheid van capaciteitskeuze. Met één druk op de button hoog/laag in het bedieningspaneel maakt men de keuze tussen hoog (28kW) of laag (19kW) vermogen. Dus voor de rustige tijden kan men volstaan met een lage gasbelasting wat uiteraard op de gasnota terug te vinden is.

 

Stel uw eigen Optima samen

Keuzevrijheid tot in detail: met diverse opties geeft u een persoonlijke invulling aan uw Optima. Denkt u bijvoorbeeld aan: sfeervolle led-verlichting, bakjes dispensers, portioneerstation, ladensecties, koude of warme uitschepscoops, kookplaten, pita grill, werkplateaus, vetfilterinstallatie, automatisch brandblussysteem etc.

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Optima.

 

Het beste van de Optima op een rijtje

• grote ronde potten (ø44 cm) laten de frieten 'zwemmen'

• zeer geavanceerde brandertechnieken

• eenvoudig bedieningsgemak op ooghoogte

• prachtig vormgegeven bakwand in softline-uitvoering

• eenvoudig onderhoud

• randafzuiging met rvs filters

• rvs AISI 304, dikte 1 + 1,5 mm


arrow-rightCADET

Bakwand CADET

Meer dan 25 jaar bewezen keteltechniek en een subliem afwerkingniveau. Dat is de Cadet van Hegro. Deze alleskunner dankt zijn tijdloze uitstraling aan de geavanceerde afwerkmethodes van Hegro: het roestvaststaal wordt fijngeslepen en geborsteld, zo ontstaat een bijzonder fraaie look.

 

Cadet: Bewezen keteltechniek

De Cadet dankt zijn faam aan de oerdegelijk ronde ketels (ø38cm) die naadloos in het bovenblad zijn geïntegreerd. De ketels zijn aan de binnenzijde voorzien van een anti-aanbak finish wat bacterievorming voorkomt. Dubbelzijdig aangebrachte isolatie geeft de ketel het best mogelijke rendement.

Veiligheid voorop

Elke ketel is uitgerust met een mechanische pyrometer. Bij het overschrijden van de maximaal ingestelde temperatuur, schakelt de oven automatisch uit.

Stel uw eigen Cadet samen

Uitbreidingen met diverse opties maken van deze ‘instapper’ een complete bakwand. Denk bijvoorbeeld aan:

 • automatisch vetfiltersysteem
 • vetwegpompinstallatie
 • bain-marie
 • bakplaat
 • werkplateau
 • rechthoekige snackpan
 • frites uitwerppan
 • ladensectie
 • ledverlichting op de deuren

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Cadet.

 

Het beste van de Cadet op een rijtje

 • bewezen en alom geprezen keteltechniek
 • subliem afwerkingniveau (voldoet aan de laatste HACCP normen)
 • geïntegreerde brandpreventie
 • dubbelwandig geïsoleerde deurtjes
 • ergonomische maatvoering
 • eenvoudig te reinigen
 • royale fritesvergaarbak over gehele breedte (48 cm)
 • onklopbare prijs/kwaliteitsverhouding
 • plaatwerk rvs AISI 304, dikte 1 + 1,5 mm